MØN NYT.....


Lauritz Larsens “Møns Historie” er nu udkommet. Klik her for at se fotos fra udgivelsesdagen.


Møn –
Danmarks Las Vegas
Mange udenlandske par kommer til Møn for at blive gift.   Sidste år blev der på Stege rådhus afholdt ikke mindre end 28 vielser for udlændinge – især tyske eller halvt tyske par. Specielt for de sidstnævnte kan det på grund af det tyske papirnusseri tage meget lang tid at blive viet i Tyskland.
 Det koster 500 kroner for udlændinge at blive viet i Danmark og det er ifølge borgmester Knud Larsen en “dårlig forretning for kommunen”.   Dokumenterne skal undersøges og der skal laves ægteskabspapirer. Borgmesteren eller hans stedfortræder skal bruge tid til at forrette vielsen, som ydermere skal overværes af to vidner, normalt to af de ansatte på rådhuset.
Efter vielsen bliver parret forkælet med en lille gave og de og deres gæster bliver budt på et glas sherry eller portvin. Vil I giftes på Stege rådhus så klik her.Bofællesskabet på Gammel Magleby Skole  har eksisteret siden efteråret 2003 - og det lever i bedste velgående. Der er nu 14 andelshavere der har indrettet sig i et smukt beliggende bofællesskab på østmøn. Grunden (22.000 m2) byder blandt andet på hestefold, urtehave, havudsigt, frugttræer, gynger til ungerne, gymnastiksal, værksteder, festsal, bålplads og meget mere. Hvis du er interesseret i at købe en anpart, så klik her for yderligere information. De er så småt ved at have udsolgt af anparter, men der er stadig en eller to ledige.
     Omgivelserne er bland de smukkeste i Danmark. Møns Klint ligger lige i nærheden og der er to kilometer til sandstrand og hav. Der er åbne vidder til alle sider og mulighed for at købe eller fange frisk fisk hver dag.
Turistbladet MØN   ·    Klekkendevej 13  ·  4792 Askeby  ·  Tlf/Fax 55 81 70 47  ·  info@turistblad.dk