Ældste og største turistblad for Møn, Bogø og Nyord
Turistbladet MØN
FORKÆL DIG SELV


På Møn er der rige muligheder for at lade sig forkæle eller forkæle den eller dem man holder af.
Forkælelse er et ord, der vinder større og større indpas i det danske sprog. 
 Alle elsker at blive forkælet, og for nogle er det at forkæle andre en lige så stor fornøjelse.
 
Forkælelse som levebrød
Forkælelse er et af kodeordene på kurstedet Dammegaarden i St. Damme. Der gøres ihærdige forsøg på at skabe en ‘drømmeverden’ for gæsterne.
     Eva Brinch har i de sidste par år arbejdet på at bygge sin hyggelige firlængede bindingsværksgård op som et eksklusivt kursted. Den udendørs spa med 39°C varmt vand året rundt er utrolig populær blandt gæsterne og er utvivlsomt et ‘trækplaster’.
    “Forkælelse er oppe i tiden. Mange mennesker har nu om dage tilstrækkeligt overskud, både fysisk, psykisk og økonomisk til at kunne drage nytte af det,” siger Eva Brinch.
    Dammegaarden tilbyder iøvrigt forskellige sundheds- velvære- og skønhedsbehandlinger.

Stress af i ferien
På Møn og Bogø er der rig mulighed for at få mange forskellige former for alternative behandlinger.
     Klinik Alvernativa på Bogø giver forskellige behandlinger som med moderne teknologi hjælper til at styrke et sundt helbred. Klinikken anvender bl.a. akupunktur, afspændingsmassage og zoneterapi.
      “Brug din ferie på at opbygge et sundt helbred,” tilråder Flemming Schrøter, der leder klinikken, som også behandler tobak, alkohol og medicinmisbrug.
     Healingcenteret 9stjernen i Liseby tilbyder behandlinger til mennesker som føler behov for healing og der afholdes også kurser.
Måske kosmetolog Helle Pedersen gned på sin Aladdins lampe for at få en tyveårig drøm til at gå i opfyldelse.
    I hvert fald overtog hun 1. maj 2004 den meget større forretning, hvor Aladdins Ægte Tæpper havde til huse. 
     Her har hun etableret et “velværehus”, hvor fem terapeuter, der tidligere har arbejdet hjemmefra, vil tilbyde mange former for behandlinger.

Stege er på mode
I løbet af de sidste år er der sket en utrolig stor udvikling i Stege, men at der sidste år blev afholdt et professionelt modeshow i byen, havde de færreste nok drømt om.
     Modedesigneren Charlotte Wiegand var primus motor for arrangementet. Med sin mand og to børn flyttede hun for kun to år siden til Møn. De købte et nedlagt landbrug, som de har totalrenoveret. Herfra har Charlotte indtil nu drevet sin designer-virksomhed og tekstilfaglige kurser. Hun modtog i foråret Møns Banks jubilæumslegat på 30.000 kroner så hun kan afholde et spændende designerkursus for unge i løbet af sommeren 2004.
Turistbladet MØN   ·    Klekkendevej 13  ·  4792 Askeby  ·  Tlf/Fax 55 81 70 47  ·  info@turistblad.dk
forside